Опис
Арахіс дроблений смажений – джерело легко засвоюваного білка, рослинних олій,а також вітамінів A, D, E, K.
У бобах арахісу міститься більше 30% білків, близько 50% жирів. Високий вміст вітамінів і мікроелементів, велика кількість ненасичених жирних кислот, повна відсутність холестерину і вишуканий смак роблять арахіс незамінним продуктом для повноцінного і здорового харчування.
Арахіс дроблений смажений використовується в кулінарії в сирому, вареному і смаженому вигляді, його солять або солодять, додають до соусів,салатів, м’ясних та овочевих страв, додають в суміші – горіхові,з сухофруктів,мюслі та інші кулінарні страви. З арахісу роблять масло і молоко.
Досить широко використовується арахіс при виготовленні кондитерських виробів – тортів, рулетів, шоколаду, халви, пасти, цукерок та інших кондитерських виробів. Подрібнений арахіс використовують в якості начинки, обсипають тістечка, торти, булочки.