Рецепт “Makarons”

Складники «Макарон»

  • Цукрова пудра дрібного помолу 294 г
  • мигдальне борошно 294 г
  • Яєчні білки (температура 20°) 220 гр
  • Цукор 297 г
  • Вода 52 гр

Все дня ганашу

  • Шоколад білий IRCA 880 г
  • Вершки молочні Terra Food 400 г
  • Масло солодковершкове 200 гр

Макарон

Просійте цукрову пудру і мигдальне борошно. Змішайте половину яєчного білка в мисці лопаткою  суміш цукрової пудри та мигдального борошна. У каструлі на вогні довести воду і цукор до 118°C.

Коли сироп нагріється до 115°C, починаємо збивати білки, що залишилися, у планетарному міксері за допомогою вінчика. На збиту масу повільно влити сироп 118°С і охолодити до 50°С.

Тричі ввести в підфарбовану мигдалеву масу, делікатно перемішуючи знизу вгору. Коли весь яєчний білок буде введено, приступайте до макаронажу, потім інтенсивно перемішуйте, щоб маса набула еластичної та блискучої структури. Маса повинна крутитися і залишатися на лопатці.

За допомогою кондитерського мішка з гладкою насадкою 11 мм сформуйте на папері для випічки макарони діаметром 2,5 см і залиште на 30 хвилин.
Готуйте при температурі 150 °C приблизно 13 хвилин з відкритим клапаном або залиште дверцята духовки злегка відкритими.

Приготування ганашу з білого шоколаду

Вершки довести до кипіння в каструлі, влити ними в три прийоми подрібнений шоколад і емульгувати занурюваним блендером. Додайте м’яке масло, продовжуючи емульгувати.
Перекласти ганаш в неглибоку ємність і накрити харчовою плівкою, залишити кристалізуватися в холодильнику на 2 години при 4°. Нанесіть кондитерським мішком  гладкою насадкою діаметром 12 мм і з’єднайте дві частини макарунів.

Вихід : 25шт Макарон

ПІДГОТОВКА: 40 ХВИЛИН – ГОТУВАННЯ: 13 ХВИЛИН

Паста з песто

Рецепт пасти з песто, оливками і в'яленими помідорами.

Складові страви: 400 г пасти “Paone” 200 г генуезького песто “Italcarciofi” 100 г зелених оливок  “Torrent”без кісточок 10 сушених помідорів...