Рецепт “Makarons”
Складники «Макарон»
- Цукрова пудра дрібного помолу 294 г
- мигдальне борошно 294 г
- Яєчні білки (температура 20°) 220 гр
- Цукор 297 г
- Вода 52 гр
Все дня ганашу
- Шоколад білий IRCA 880 г
- Вершки молочні Terra Food 400 г
- Масло солодковершкове 200 гр
Макарон
Просійте цукрову пудру і мигдальне борошно. Змішайте половину яєчного білка в мисці лопаткою суміш цукрової пудри та мигдального борошна. У каструлі на вогні довести воду і цукор до 118°C.
Коли сироп нагріється до 115°C, починаємо збивати білки, що залишилися, у планетарному міксері за допомогою вінчика. На збиту масу повільно влити сироп 118°С і охолодити до 50°С.
Тричі ввести в підфарбовану мигдалеву масу, делікатно перемішуючи знизу вгору. Коли весь яєчний білок буде введено, приступайте до макаронажу, потім інтенсивно перемішуйте, щоб маса набула еластичної та блискучої структури. Маса повинна крутитися і залишатися на лопатці.
За допомогою кондитерського мішка з гладкою насадкою 11 мм сформуйте на папері для випічки макарони діаметром 2,5 см і залиште на 30 хвилин.
Готуйте при температурі 150 °C приблизно 13 хвилин з відкритим клапаном або залиште дверцята духовки злегка відкритими.
Приготування ганашу з білого шоколаду
Вершки довести до кипіння в каструлі, влити ними в три прийоми подрібнений шоколад і емульгувати занурюваним блендером. Додайте м’яке масло, продовжуючи емульгувати.
Перекласти ганаш в неглибоку ємність і накрити харчовою плівкою, залишити кристалізуватися в холодильнику на 2 години при 4°. Нанесіть кондитерським мішком гладкою насадкою діаметром 12 мм і з’єднайте дві частини макарунів.
Вихід : 25шт Макарон
ПІДГОТОВКА: 40 ХВИЛИН – ГОТУВАННЯ: 13 ХВИЛИН